Vi är Moaxtek Vi finns där du behöver oss.

Kort om oss

Vi finns för att hjälpa dig att minska dina däck- och bränslekostnader

Moaxtek AB - Mobil Hjulinställning på Tunga Fordon Vi jobbar mobilt i hela landet med hjul- och axeljustering på tunga fordon och utför uppdraget ute hos dig som kund. Har du bara en lokal så löser vi resten, Enkelt eller hur? Vårat syftet är att hjälpa dig att minska dina däck- och bränslekostnader då det är dom kostnaderna som faktiskt ökar mest idag. Med rätt justerade axlar så slipper du onödiga däckslitage som i längden blir kostsamma.

Vi utgår idag från Norrköping samt Jönköping vilket medför en snabb framkörning till stora delar av Sverige.

Välkommen att kontakta oss redan idag för mer information!

Moaxteks servicebil inne i en verkstad.

Varför välja oss?

Vi hjälper er fort och enkelt, med ambition att vara snabba och effektiva.

Det skall vara ett nöje att anlita oss, Därför ser vi alltid till att du ska få det bemötande du är värd som kund.

Hjulinställning på tunga fordon
- Moaxtek

På Moaxtek har vi över 25 års erfarenhet av att utföra mobila hjulinställningar på tunga fordon som lastbilar, släp, trailers, bussar, mobilkranar, husbilar och lätta lastbilar på plats där just du är.

Kontakta oss redan idag för att boka en hjulinställning eller för att få mer information.

Vad är en hjulinställning?

Slits däcken ovanligt fort? Drar bilen åt höger eller vänster när du kör? Har du högre bränsleförbrukning än vanligt? Upplever du något av dessa problem kan fordonets hjulinställning behöva justeras.

Att utföra en hjulinställning innebär att göra exakta mätningar och justeringar av hjulvinklarna på ett fordon. Med andra ord ställs hjulens vinklar in för att fordonet ska gå rakt och att däcket ska få så nära kontakt som möjligt med vägen.

Inställningen utförs framförallt för att minska slitaget på däcken och för att fordonet ska vara trafiksäkert samt lätthanterligt att framföra på vägarna. En felaktig hjulinställning gör även att bränsleförbrukningen går upp vilket känns i plånboken och har en negativ inverkan på miljön.

Man ställer in hjul

Fördelar med att göra en hjulinställning

 • Längre livslängd på däcken
 • Lägre bränsleförbrukning
 • Ökad säkerhet och bättre körkomfort

Att ha korrekt hjulinställning är viktigt av flera anledningar då det har inverkan på säkerhet, slitage och ekonomiska aspekter.

Lastbilar på en parkering

Slitage

Genom att ha en korrekt inställning minskar slitaget på däcken och livslängden blir avsevärt längre. Framförallt när det gäller tyngre fordon där trycket är ännu högre på däcken.

Felaktiga hjulinställningar är den största anledningen till onödigt däckslitage och snedslitna däck. Är axelgeometrin inte korrekt inställd kommer även mekaniska delar på fordonet som spindlar, hjulupphängning och Hjullager också slitas onödigt snabbt.

Säkerhet & körkomfort

Hjulinställning är en grundläggande aspekt av fordonsunderhåll som bör prioriteras för att säkerställa en lätthanterlig och säker körning.

Felinställda vinklar på hjulen har en direkt inverkan på hur säkert fordonet kan framföras.

En felaktig hjulinställning kan göra att fordonet känns oroligt och att däcken inte har full kontakt med vägen.Vibrationer i ratten kan även förekomma vilket kan vara obehagligt för föraren. En annan säkerhetsrisk är att ratten står snett när du kör rakt vilket försämrar styrförmågan.

Ekonomi

Att ha rätt hjulinställning gör att rullmotståndet är korrekt vilket håller nere bränslekostnaden. Däcken och mekaniska delar kommer också att hålla längre och du slipper onödiga kostnader för nya däck eller delar.

Är däremot hjulen inte korrekt inställda leder det till sämre rullmotstånd vilket ger en ökad bränsleförbrukning och ökat däckslitage.

Miljö

En korrekt hjulinställning ger lägre bränsleförbrukning som i sin tur innebär minskade utsläpp vilket är bra för miljön.

Vi på Moaxtek hjälper dig med att utföra en korrekt hjulinställning som gör att däcken får betydligt längre livslängd, fordonet blir säkrare att framföra och bränsleförbrukningen blir lägre vilket är positivt för både ekonomin och miljön.

Tecken på att en hjulinställning kan behövas

Det finns flera tecken som kan ge indikationer på att hjulinställningen är felaktig och behöver kontrolleras.

Här är några punkter som kan indikera på att hjulinställningen bör kontrolleras:

 • Fordonet drar till höger eller vänster
 • Ratten sitter snett vid rak körning
 • Fordonet känns instabilt
 • Onormalt däckslitage
 • Snedslitna däck
 • Hög bränsleförbrukning
 • Kört på en trottoarkant och körningen känns konstig
 • Vibrationer i ratten
 • Byt delar som parallellstag, stötdämpare, styrleder eller renoverat spindlar

Vi kommer ut på plats i eran lokal där du är verksam och genomför hjulinställningen på samtliga hjul, fram och bak. För att boka en tekniker ringer du till vår telefonväxel så får du hjälp direkt.

Hur ofta bör man göra en hjulinställning?

Vi rekommenderar att kontrollera hjulinställningen en gång per år samt vid eventuella påkörningar som till exempel en trottoarkant.

Har fordonet varit på verkstad och bytt mekaniska delar som är direkt kopplade till axelgeometrin ska också en kontroll av hjulens inställningar genomföras för att undvika onödigt slitage på däck och delar.

Självklart bör du också kontrollera hjulvinklarna om fordonet inte känns som det gjort tidigare.

Hjulinställning pris
Vad kostar det?

Hos Moaxtek erbjuder vi hjulinställning för tunga fordon på samtliga hjul från 1750 kr.

Boka en tid hos oss för en säkrare bilkörning, mindre däckslitage och lägre bränsleförbrukning.

Så går en hjulinställning till

Har du kört på något som en hög trottoarkant eller om det har gjorts ett arbete på fordonets styrleder behövs det ofta genomföras en hjulinställning.

På Moaxtek ställer vi in samtliga hjulvinklar på ditt fordon och det bästa av allt, vi kommer ut till dig och genomför arbetet.

Vi fäster mätinstrument på fordonet för att teknikern ska veta exakt hur mycket som behöver justeras för att få rätt vinklar på samtliga hjul på fordonet.

För att kunna utföra en korrekt hjulinställning måste hjulets alla komponenter vara i ett bra skick. Därför måste glapp i kulleder eller slitna bussningar åtgärdas för att inställningen ska kunna utföras på ett korrekt sätt.

Skulle vi under arbetets gång upptäcka ett liknande fel, kontaktar vi dig direkt.

Däck

Vad ingår i en hjulinställning?

Hur lång tid tar det att göra en hjulinställning?

Vad är skillnaden på hjulinställning och framvagnsinställning?

Däck

Ta hjälp av en mobil lastbilsverkstad för exakta hjulvinklar

Att ha rätt hjulvinklar kommer hålla bränslekostnaderna nere och minska slitaget på däcken men framförallt, göra fordonet mer säkert att framföra på vägarna.

Driver du ett företag där tunga fordon som till exempel lastbilar, kranbilar eller bussar är en del av verksamheten påverkas du ekonomiskt av felaktiga hjulinställningar och fordonet är mer osäkert att framföra.

På Moaxtek kommer vi ut och genomför hjulinställningen där du har din verksamhet. Vi har med oss samtliga verktyg för att genomföra korrekta hjulinställningar på fordonets samtliga hjul på plats i hela Sverige.

Vi utgår idag från Norrköping, Jönköping, Stockholm och Skåne vilket gör att vi kan nå stora delar av Sverige och kan snabbt komma till dig för att utföra arbetet.

För att boka mobil hjulinställning på tunga fordon kan ni kontakta oss direkt på telefon eller e-post genom knapparna nedanför, välkomna!

Dackteam logo
Vianor logo
Euromaster logo

Kontakta oss

Vill du veta mer?

Håkan

Tekniker Söder

Håkan Dalman

  0701 - 47 82 82

  hakan@moaxtek.se

Patrik N

Tekniker Väst

Patrick Njerges

  0703 - 11 82 82

  patrick.njerges@moaxtek.se

En tecknad suluette av en man.

Tekniker Norr

Tommie Puzey

  0735 - 28 82 82

  tommie@moaxtek.se

Andreas Söderqvist

Säljare

Andreas Söderqvist

  0736 - 90 82 82

  andreas@moaxtek.se

Har du några frågor?

Tveka inte på att slänga iväg ett mail!

Namn

E-post

Telefonnummer

Meddelande